Spiskumminchili

Serverar: 5 portioner

En kanongod chilivariant med dominernade spiskumminsmak. Jättegod med basmatiris och en klick matlagningsyoghurt och finhackad persilja över. Många är tyvärr skeptiska till spiskummin men älskar tacokryddan där spiskummin dominerar så ge den en chans.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 400 g krossade/passerade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 liter vatten (så det täcker köttet)
  • 1 finhackad gul lök
  • 6 msk spiskummin
  • 1 msk chilipeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk mortlade korianderfrön
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen och löken och häll ner i grytan och tillsätt alla kryddorna och fräs ihop i någon minut innan du tillsätter övriga ingredienser.
    2. Låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av. Servera med basmatiris och matlagningsyoughurt och finhackad persilja.

    Kommentarer (1)

    monicadanell 18 juli 2010

    Hej ännu en god middag goda kryddor dom tycker jag om tack anders för ytterligare gott recept 5 p får du av mej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben