Spistunnbröd

12-14 kakor, gräddas i stekpanna. Gott att rulla till en "klämma" med diverse god fyllning (tex rökt kött blandat med smör, färskost el vad man vill))

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 1/2 krm salt
  • 4 dl kornmjöl
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i lite kall mjölk. Värm resten av mjölken till fingervärme. Tillsätt hjorthornssalt och salt blandat med kornmjölet. Arbeta i vetemjölet lite i teget. Dela degen i 12-14 delar och rulla varje del till en liten bulle. Kavla ut varje bulle till en halv cm tjock kaka. Kavla sedan med kruskavel tills kakan är millimetertjock. (Ju tunnare kakan är desto hårdare blir brödet) Lägg kakan i en het stekpanna och grädda ca 2 minuter på varje sida. Förvaras kakorna under duk ovanpå varandra, håller de sig mjuka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben