Spökbakelser

Lite pyssel men barnkalaset blev kanon.

Ingredienser

  • Sockerkaka 1
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Sockerkaka 2
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 75 g margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2½ dl ädelvaniljvisp
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten
  • Dekoration
  • lakritsbit
  • Instruktioner

    Gör 2 sockerkakssmeter i 2 bunkar 1 vit / naturell 1 brun / choklad Smörj och bröa en liten långpanna 20x30 cm. Varva vit och run smet i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Skär ut formen av ett spöke ur långpannekakan. Dela kakan i två bottnar. Vispa ädelvaniljvispen hårt och bred den mellan bottnarna. Lägg ihop kakan på ett tårtfat. Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr och bred den över och på sidorna av kakan. Gör spökansiktet med hjälp av lakritsbitar. Ugnstemperatur 175 grader

    Kommentarer (1)

    Sophia-BK 1 november 2009

    Vilken succ'e!!! Tack så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben