Ett stort fat med alltiett är praktiskt i sportstugan. Grillad kyckling, musslor och chorizo blandas i paellan.
Ingredienser
1 burk musslor
1 dl gul lök, finhackad
1 msk olivolja
1 påse saffran (½ g) eller 1 msk gurkmeja
3 vitlöksklyftor, skivade
3 dl arborioris eller avorioris
6-8 dl hönsbuljong
3 dl gröna ärter (200 g)
2 röda paprikor
2 chorizokorvar, skivade
2 tsk rapsolja
1 grillad kyckling
1 dl svarta oliver
2 msk hackad persilja
Instruktioner
- Häll av spadet från musslorna och spara det. Lägg musslorna kallt. Fräs löken i olja i en kastrull tillsammans med saffran och vitlök. Häll i ris, buljong och musselspad, koka upp och lägg på ett lock, låt riset sjuda på svag värme ca 20 min. Lägg i ärterna.
- Strimla paprikan. Mjukstek den tillsammans med korven i lite olja. Bena ur kycklingen och skär den i småbitar.
- Lägg paprika, korv och kycklingkött i grytan och sjud ytterligare 5 min. Strö över oliver och persilja.
Kommentarer (1)
Jag uteslöt musslor och oliver, det äter inte barnen. Jag saknade lite sting i smaken, i kryddningen så jag fick förstärka med Maggi soya, lite chili och tog hummerfond också. Jag tackar för ett bra grundrecept och ger fyra stjärnor! Jag kommer att testa igen och då kanske jag har i crabsticks eller andra skaldjurssmaker istället för musslor (fanns inte hemma nu).