Spôttekräm

För dig som har körsbärsträd! Jag brukar använda klarbär, men det går säkert med andra bär.

Ingredienser

  • 5 dl - 1 l klarbär
  • Vatten
  • 1-2 dl socker
  • 2-3 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg bären i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker, och så ytterligare lite, så att de flyter omkring lite. Koka upp, häll i socker efter smak. En del är ju känsliga för sura bär... När det kokat ett tag, och de ev har gått sönder lite grand, rör i potatismjöl utrört i lite vatten. Låt det bubbla upp en eller ett par bubblor. Svalna. Servera med mjölk.
    2. Ha ett glas bredvid tallriken att spotta ut kärnorna i - Spôttekräm!

    Kommentarer (1)

    margo2 11 juli 2011

    Den här krämen är jag uppväxt med. Min mamma gjorde alltid den - med kärnor! Det blir godare då med smak av mandel. Däremot blev det ett spottande. Vi hade små efterrättstallrikar med vågig kant, som var så populära förr och på kanten lade vi kärnorna. Ja, det kunde t o m bli tävling om vem som först lyckades fylla hela kanten runt. En riktigt god och läskande sommarefterrätt! Tänk också på att ta upp klarbär ur frysen och koka kräm på vintern. Då njuter man och drömmer sig tillbaka till sommaren. Mmm.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben