När det är skördesäsong gör jag en stor sats av denna smakrika, nyttiga och goda röra, sedan fryser jag in den i 5 dl förpackningar och har tillgängligt i frysen .
Jag använder den till pajer, köttfärssås och som sås till kött (då värmer jag den tillsammans med 2 dl crème fraiche).
En uppskattad present.
Ni får receptet på den stora satsen och kan sedan själva decimera den som ni önskar.
Ingredienser
2,4 kg squasch
12 gula lökar
5 förpackningar á 500 g krossade tomater
6 paprikor
3 dl chilisås
12 vitlöksklyftor
12 tsk curry
9 tsk salt
Instruktioner
- Skala squaschen och tärna i 2x2 cm tärningar.
Skala och klyfta lökarna. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg allt i en stor gryta.
- Tillsätt de krossade tomaterna, chilisåsen, curryn och saltet. Skala och pressa vitlöksklyftorna över alltsammans. Koka upp och låt puttra under lock i 20 min.
- Svalna av och frys in i 5 dl förpackningar.
Kommentarer (0)