Squaschröra

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

När det är skördesäsong gör jag en stor sats av denna smakrika, nyttiga och goda röra, sedan fryser jag in den i 5 dl förpackningar och har tillgängligt i frysen . Jag använder den till pajer, köttfärssås och som sås till kött (då värmer jag den tillsammans med 2 dl crème fraiche). En uppskattad present. Ni får receptet på den stora satsen och kan sedan själva decimera den som ni önskar.

Ingredienser

  • 2,4 kg squasch
  • 12 gula lökar
  • 5 förpackningar á 500 g krossade tomater
  • 6 paprikor
  • 3 dl chilisås
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 tsk curry
  • 9 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala squaschen och tärna i 2x2 cm tärningar. Skala och klyfta lökarna. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg allt i en stor gryta.
    2. Tillsätt de krossade tomaterna, chilisåsen, curryn och saltet. Skala och pressa vitlöksklyftorna över alltsammans. Koka upp och låt puttra under lock i 20 min.
    3. Svalna av och frys in i 5 dl förpackningar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben