Squash-soppa med rädiskräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart slicka-skålen-god soppa som fungerar både som förrätt och huvudrätt. Jag är ganska dålig på att följa mått och höftar lite grann utifrån hur många jag ska laga till eller vad jag har hemma, men har skrivit ner måtten från original-receptet. Förslagsvis mixas soppan helt slät om den är förrätt och "semi-slät" som huvudrätt, det är i alla fall hur jag brukar göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2–3 squash (cirka 900 g)
  • (raps)olja
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar (kyckling)buljong
  • 100 g bladspenat
  • 1–2 dl färsk basilika
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Till rädiskrämen
  • 1 knippe rädisor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ - 2 dl (lätt-)creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och squash. Stek den hackade löken och squashen i några minuter i olja i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp.
    2. Hacka spenat och basilika grovt och lägg i. Koka i cirka 10 minuter. Mixa soppan till önskad släthet (personligen brukar jag nöja mig med "just-mer-än-halvslät", men det är nog en smaksak). Vispa ner grädde och vetemjöl och koka upp igen. Smaka av och salta mer om det behövs.
    3. Rädiskrämen: Finhacka rädisorna och en vitlök. Blanda med creme fraichen.
    4. Servera soppan med nån klick röra och en fullkornsmacka med ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben