Squashblomma glassfylld/gratinerad

Serverar: 1 portioner

I dessa recyclingtider, låt det blomma

Ingredienser

  • 1 squaschblomma
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • Vaniljglass
  • 4 äggulor
  • 1/4 dl socker
  • 1.5 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Koka socker o vatten till simmig lag. Doppa squaschblommorna i sockerlagen och låt koka högst 1 minut. Tag upp blommorna o fyll varje blomma med en kula hårdfrusen vaniljglass.
    2. Zabaione sås: Blanda äggulor ,socker, vin o sjud blandningen i vattenbad under kraftig vispning tills den tjocknat .
    3. Häll Zabainesåsen över de glassfyllda blommorna och gratinera på grillvärme i några sekunder tills blommorna fått gyllengul färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben