Squashbröd

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 2 timmar

Ett delikat bröd, hämtat från Runåbergs Fröers häfte: Squash och Pumpa Recept.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten el . mjölk
  • 100 g grahamsmjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 1/2 tsk salt
  • 500 g vetemjöl
  • 200 g riven sommar- el . vintersguash
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt grahamsmjöl, sesamfrö, squash, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidigt och låt den jäsa till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader. Degen formas till bröd och läggs i smord form (2 lit). Jäs i ca. 30 minuter och baka på nedersta falsen i ca. 50 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben