Burgare, eller pannbiffar, helt utan kött, serverade med en smakrik paprikasås. Squash, eller zucchini, har inte mycket egen smak, men tar lätt åt sej av annan smaksättning.
Ingredienser
Burgarna
700 g squash (zucchini)
1 stor vitlökslyfta
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
80 g riven parmesanost
2 dl vetemjöl
Såsen
1 stor röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
½ tsk salt
2 tsk paprikapulver
2 dl vatten
Instruktioner
- Tvätta squashen men skala inte. Riv den på ett rivjärn. blanda ägg och salt i en bunke. Riv vitlöken och parmesanosten ner i smeten. Ha i den rivna squashen och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Klicka ner smeten i en stekpanna med lite olja i, och stek några minuter på båda sidor.
- Hacka löken och paprikan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lök och pressad vitlök och låt sautera några minuter. Tillsätt paprikan, saltet och paprikapulvret. Koka ihop några minuter. Ha sedan i vattnet; koka upp och låt koka minst tio minuter.
Misa såsen slät med en mixerstav. Koka eventuellt lite till om du vill ha en tjockare sås.
Kommentarer (0)