Squashkaka, bakad med squash eller zuccihi eller vad man nu vill kalla det! En saftig kaka som är mer som en läcker tårtbit! Perfekt att ta med som “gå-bort-kaka”!
Förvara kakan i kylen, den håller sig saftig och god i många dagar! går även utmärkt att frysa, även med glasyr, täck med plastfolié bara!
Ingredienser
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl rapsolja
2 dl färsk mixad annanas
2 dl finriven squasch / zucchini
50 g hackad skållad, hackad sötmandel
3 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
1 tsk malen ingefära
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Glasyr
Philadelfiaost 200
4 dl florsocker
några droppar lime
Instruktioner
- Skala och riv zucchinin fint på rivjärnet. Dela annanasen i mindre bitar och mixa med mixerstav eller i matberedare. Vispa ägg & socker vitt och pösigt. tillsätt oljan och blanda väl. Häll ner zucchinin och annanasen. blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 25 cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1 timme.
- Glasyren
Rör ihop ett paket philadefliost med ca 4 dl florsocker & några droppar lime/citronjuice!
Kommentarer (1)
GODASTE kakan ever. Jag tackar och bockar för detta ljuvliga recept :) Jag körde utan philletopping, samt bytte ut vetemjölet och vetegroddarna till dinkelmjöl och alfalfagroddar. Kakan rockade. I en fight med morotskaka vinner denna hästlängder! Den var otroligt saftig, med en unik konsistens från groddarna plus crunchet från mandlarna. Kan nämna att jag gjorde den som hälsodessert till farsan som har problem med svullna leder. Squashen, ananasen, och alfalfagroddarna har nämligen alla ödemminskande effekt :)