Massor av squash i landet och lite gammal tagliatelli i kylen. Detta blev resultatet. Inga typiska lasagneingredienser, men den smakar lasagne, och den går mycket snabbare att göra. Min kompis tyckte det var supergott.
Ingredienser
1 medelstor/stor squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 dl kokt tagliatelli eller annan pasta
1-2 tomater
10-15 gröna oliver
150 g fetaost
4 ägg
3 dl mjölk, havremjölk för den laktoskänsliga
1 dl passerade tomater
Färsk eller torkad basilika
Färsk eller torkad rosmarin
Salt
Instruktioner
- Smörj en ugnsfast form. Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva squashen tunt. Skala den om skalet är hårt.
Skär löken i ringar och hacka vitlöken. Skiva tomaterna.
- Varva squash, lök, vitlök, oliver och tomater i formen.
Smula/hacka fetaosten och lägg den i det näst översta lagret samt de finfördelade kryddorna. Salta. Avsluta med ett lager squash.
- Blanda vispade ägg, tomatpure och mjölk och häll över grönsakerna.
- Grädda i 30-45 minuter tills äggstanningen stannat och ytan fått lite färg. Garnera med färsk basilika.
Servera med en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)