Squashmuffins

Serverar: 15-18 portioner

Ser jättemumsiga ut.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g riven squash
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • Glasyr
  • 1-2 dl florsocker
  • ca 1 msk pressad citronsaft
  • Garnering
  • Strimlat citronskal
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Hacka nötterna fint, gärna i matberedare, och blanda i äggsmeten. Blanda därefter i den rivna squashen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt till sist det smälta smöret. Fördela smeten i muffinsformar.
    2. Grädda i 175°, 10-15 minuter, beroende på storlek. (Används en speciell muffinsform så behövs längre gräddningstid.)
    3. Glasera dem när de svalnat och dekorera dem.

    Kommentarer (1)

    Gnagett 7 augusti 2008

    Jättegoda muffins. Jag tog valnötter istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben