Squashostkaka

Serverar: 6-8 portioner

Saftig god kaka som ätes med fördel nybakad med sylt till.

Ingredienser

  • 2 kg squash
  • 4 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ liter gräddmjölk
  • 4 malda bittermandlar
  • 30 malda sötmandlar
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur cirka 2 kg squash. Skär i bitar, kokas i lätt saltat vätten cirka 20-25 minuter. Mosa med en gaffel. Blanda samman med lätt uppvispade ägg, mjöl, socker, gräddmjölk samt mandlarna. Häll i en smord och bröad 2 liters form. Grädda i 175º ugn längst ner cirka 45 minuter. Äts med sylt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben