En fantastisk god och vacker pickles som jag hittat i Allt om Mat nr 10 1983. De röda paprikabitarna och de övriga grönsakerna som färgats klart gula av gurkmejan är en vackert kontrast. Jag använder inte konserveringsmedel (som det står i receptet) utan fryser in den i lämpliga burkar. Denna squashpickles finns alltid på mitt julbord.
Ingredienser
1,5 kg squash (1 kg rensad)
3 röda paprikor
3 gula lökar
Saltlag
2 liter vatten
0,5 dl salt
Ättikslag
2 dl ättikssprit
3 dl vatten
4 dl socker
1 tsk hel koriander
1 tsk gurkmeja
1 msk senapsfrö
1 tsk flytande konserveringsmedel
Instruktioner
- Skala, klyv och kärna ur squashen och skär den i bitar.
- Skär paprikan i strimlor och löken i skivor, som sedan hackas grovt
- Blanda saltlagen och häll den över grönsakerna och låt stå tills nästa dag.
Sila.
- Koka upp ättikslagen och skumma den. Häll över grönsakerna och låt sjuda i 10 min. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Ös upp picklesen på burkar
Kommentarer (0)