Squashpickles

En fantastisk god och vacker pickles som jag hittat i Allt om Mat nr 10 1983. De röda paprikabitarna och de övriga grönsakerna som färgats klart gula av gurkmejan är en vackert kontrast. Jag använder inte konserveringsmedel (som det står i receptet) utan fryser in den i lämpliga burkar. Denna squashpickles finns alltid på mitt julbord.

Ingredienser

  • 1,5 kg squash (1 kg rensad)
  • 3 röda paprikor
  • 3 gula lökar
  • Saltlag
  • 2 liter vatten
  • 0,5 dl salt
  • Ättikslag
  • 2 dl ättikssprit
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 tsk hel koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 tsk flytande konserveringsmedel
  • Instruktioner

    1. Skala, klyv och kärna ur squashen och skär den i bitar.
    2. Skär paprikan i strimlor och löken i skivor, som sedan hackas grovt
    3. Blanda saltlagen och häll den över grönsakerna och låt stå tills nästa dag. Sila.
    4. Koka upp ättikslagen och skumma den. Häll över grönsakerna och låt sjuda i 10 min. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Ös upp picklesen på burkar

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben