Steeplertårta

Serverar: 1 portioner

Barn älskar den här höga minitårtan som går blixtsnabbt att göra. Antingen köper man tårtbottnar eller gör man egna. Jag har alltid någon i frysen.

Ingredienser

  • 2 paket tårtbotten, färdiga
  • Fyllning
  • 0,5 l vispgrädde
  • 3 st banan mogna
  • 1 l jordgubbar, eller 2 liter sylt
  • 0,5 msk strösocker
  • Garnering
  • 0,5 l vispgrädde
  • Röda vinbär
  • Ätbara blommor, t.ex. violer, rosor, gurkmeja, krasse
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Mosa bananerna med en gaffel. Skiva jordgubbarna och blanda med socker och 2 dl vispad grädde.
    2. Skär ut mindre cirklar, 15 cm i diameter, till sju tårtbottnar. En tårtbotten får pusslas ihop av kantbitar från de andra. Lägg en tårtbotten på ett fat och bred ut en tredjedel av bananmoset.
    3. Lägg på nästa tårtbotten och bred ut en tredjedel av jordgubbarna. Upprepa med fyra bottnar. Lägg på den sista tårtbottnen.
    4. Bred generöst med grädde på kanterna och ovanpå och släta till med en slickepott.
    5. Garnera med röda vinbär och en blomma

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben