Stefado

Serverar: 4 portioner

Helt underbart gott, vi åt ugnsbakade/rostade potatis och sallad till.

Ingredienser

  • 800 g rostbiff utan ben, utan kappa
  • 1 tsk havssalt
  • 2 tsk peppar
  • 4 klyftor vitlökar
  • 2 burk skalade tomater
  • 1 påse färsk oregano
  • 4 lagerblad
  • 400 g pärllökar
  • 100 g fetaost 40+
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek det i en eldfast form i en uppvärmd ugn på 160°C i ca. 45 minuter tillsammans med vitlök, tomater, oregano och lagerblad.
    2. Skala pärllöken. Lägg den i fatet och stek vidare i en timma till.
    3. Strö fetaost i små bitar över steken och stek vidare i 15 min., varefter rätten är färdig

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben