Stekta tomater med pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Servera till varma eller kalla med bröd eller som tillbehör till kött eller fågel. Balsamvinägern piffar verkligen till tomaterna, jag gillar inte basilika utan använder persilja istället.

Ingredienser

  • 5-6 fasta tomater, i tjocka skivor
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • Ca 50 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    Förbered grönsakerna. Hetta upp woken. Lägg i och rosta nötterna i torr panna. Ta upp dem. Häll oljan i den heta pannan. Stek tomaterna och vitlök 4-5 minuter. Salta och peppra lite och häll över vinägern. Strö över nötter och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    misv0007 3 januari 2011

    Serverades till en fin köttbit och var riktigt gott som tillbehör

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben