Stinas Bröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Godast brödet jag någonsin ätit. Och mycket lätt lagat och snabbgjort.

Ingredienser

  • 7dl vetemjöl
  • 4 dl grahams mjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl hela torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl hasselnötter(hela)
  • 1 liter filmjölk
  • 1½ tsk bikarbonat (eller två rågade tsk bakpulver)
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det. Häll sedan filmjölken och sirapen över mjölet och blanda runt tills det blir en kladdig smet. Smörj och bröa två avlånga kakformar eller stor fyrkantig bakform(finns på maxi) fördela smeten i formarna och strö över lite mjöl, ställ in dom i botten av ugnen. Ugn: 175 grader. Och låt gräddas i ca 1 timme.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (10)

    llinan 14 mars 2008

    Gott gott! Snabb, lätt och bara underbart!

    SDMaya 5 april 2008

    Mycket gott, dock lite sött trots jag tog lite midre sirap, ska minska ner lite till på det nästa sats jag gör. Men toppen betyg ska det få ändå. Gillar att jag slipper knåda, bara röra och slå det i formarna! Skickar med en bild med på hur det blev. Tack för ett toppen recept!

    matnjutaren 17 maj 2008

    Tack för receptet! :D Blir provat vid nästa storbakning. :))

    Okänd 17 augusti 2008

    Utan tvekan det godaste brödet jag ätit. TACK för ett underbart recept!

    Gnagett 5 oktober 2008

    Tack för receptet. Ett mycket gott bröd. Man behöver nästan inget pålägg.

    Modigh 6 oktober 2008

    Såååå underbart gott och kan varieras i oändlighet :D

    JennyV 17 oktober 2008

    När jag gjorde detta bröd uteslöt jag russinen och solrosfröna men det blev bra ändå! Är i och för sig inte så jätte förtjust i så grovt bröd men min kille var nöjd!!

    barabbas 24 november 2008

    Tack för det här brödet skall baka det till jul . Från Närpes.

    lilas 22 juli 2009

    Hejsan! Tack för receptet på detta supergoda bröd! Det får en 5:a av hela familjen! Brödet var väldigt enkelt att göra och vi kommer att baka det många, många gånger i framtiden. Mvh Lilas.

    Ariel 29 april 2010

    Mycket lättlagat och gott bröd med rikligt innehåll. Jag lämnade bort russin och jag märkte sen att jag också borde lämna bort aprikoserna, eftersom jag inte gillar sötman som de ger brödet. Nästa gång tänker jag också minska på sirapen och öka lite på saltet. Tack för ett intressant recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben