Stjälkselleripuré

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En puré med smak av färsk ingefära, passar bra till fisk och skaldjur med asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 750 g stjälkselleri
  • 1/3 riven morot
  • 1 ½ msk smör
  • 15 g färsk ingefära
  • 50 g pinjenötter
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär stjälksellerin i mindre bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten, ca 5-10 minuter. Häll av vattnet.
    2. Riv moroten grovt och stek i smöret tills mjuk, ca 5 minuter.
    3. Riv ingefäran fint.
    4. Kör alla ingridienser med en handmixer tills de blandas.
    5. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera gärna med en korianderkvist ovanpå.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben