Rör ihop till en deg. Klappa mjölet av händerna och ställ undan bunken. Kom tillbaka ett par timmar senare, häll ut degen, skär upp den och så in i ugnen. Löjligt enkelt och lika löjligt gott!!
Ingredienser
25 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
1 msk vit baksirap
13 dl vetemjöl
Vetemjöl till utbakning
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt saltet, sirapen och mjölet. Arbeta snabbt samman till en slät men lös deg. Strö lite vetemjöl över degen och täck bunken med en bakduk. Låt jäsa i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Strö ut ca 1 dl vetemjöl på bakbordet och stjälp varsamt ut degen, utan att knåda den. Strö även lite mjöl ovanpå degen.
- Tryck varsamt ut degen, utan att för mycket luft går ur den, till måtten ca 35x30 cm. Skär upp degen på längden i 5 remsor. Dela varje remsa i 3 bitar.
- Lägg bröden på två bakpappersklädda plåtar. Grädda genast den första plåten i mitten av ugnen i 15-18 minuter medan den andra ställs lite svalt. Grädda därefter dessa bröd. Låt svalna utan bakduk.
Kommentarer (1)
Mycket gott bröd. Gillar den där lilla sega ytan. Lättbakat.