Stjärnkakor

Så läckra! Man kan variera färgerna till de man vill ha. Nu går det att köpa de flesta färger.

Ingredienser

  • 275 g smör, osaltat
  • 2 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 100 g majsmjöl
  • 2 tsk citronskal, rivet
  • 1 krm salt
  • 1 vaniljstång
  • Dekoration
  • 0,5 äggvita
  • 2 dl florsocker, siktat
  • 3 droppar ättikssprit
  • Karamellfärg
  • Strössel
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet. Rör socker och smör. Tillsätt mjöl, vanilj, citronskal och salt. Forma till en boll, täck över och låt stå kallt i en timme. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är cirka 4 mm tjock. Skär ut stjärnor och lägg på plåt.
    2. Grädda i 150 grader i cirka en kvart. Se till att de svalnar ordentligt.
    3. Blanda äggvita och florsocker,dela upp i små portioner och färga med olika karamellfärger. Blanda gärna röd och blå karamellfärg till lila till exempel.
    4. Täck kakan med den färgade kristyren och dekorera med strössel och/eller silverkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben