Stjärtkakor

Serverar: 15-20 portioner

Supergoda kakor med kul namn.

Ingredienser

  • 200 g nötkärnor
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • Fyllning
  • 50 g margarin
  • 1 msk kakao
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Mal nötkärnorna. Vispa ihop äggen och sockret. Rör ner de malda nötkärnorna.
    2. Ta upp lite smet och forma till små runda klickar. Lägg på klädd bakplåt. Baka mitt i ugnen, 200 grader, 5–10 minuter.
    3. Gör fyllningen: Rör margarinet mjukt. Tillsätt kakao, florsocker och vaniljsocker.
    4. Låt kakorna svalna. Dela dem sedanpå mitten, till två halvor.
    5. Bred fyllningen på båda sidor och doppa sedan i chokladströssel. Tryck ihop till en hel kaka. Nu ser man var namnet kommer ifrån.

    Kommentarer (1)

    Dammkornet 3 augusti 2008

    Detta är jättegoda kakor som jag fått smaka av en kompis, så de är väl värda en femma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben