Stockholmskakor

Serverar: 80 portioner

Tid: 30 minuter

Gör kakorna extra festliga strö på dekorations pärl som är färgat pärlsocker som ger ett festligt och läckert utseende.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Pärlsocker eller färgat pärlsocker
  • Hallon sylt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och socker.
    2. Tillsätt äggula,vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg,som delar i tre delar och rulla ut till längder,ca 2 1/2 cm tjocka.Rulla längderna i pärlsocker och ställ dem kallt.
    3. Skär längderna i skivor och lägg dem på smord plåt.Gör en fördjupning i mitten och lägg på en liten klick hallonsylt.
    4. Grädda i 175 grader tills kakorna har fin färg 12-15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben