Stollen

Serverar: 2 portioner

Ett recept som kommer från en hushållsskola

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 l vetemjöl (ca)
  • 300 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm kryddnejlikor
  • 2 krm ingefära
  • 2 dl russin
  • Rivet skal av 1 citron
  • 125 g suckat (ca)
  • Instruktioner

    1. Smält smör eller margarin till pensling ½ dl florsocker och 1 tsk vanillinsocker till garnering.
    2. Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och låt den jäsa ca 30 minuter. Rör fett och socker poröst. Blanda i salt, kryddor, citronskal, russin och suckat. Arbeta in blandningen i den jästa degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta samman till en fast deg. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter. Det är nu som namnet stollen kommer in, man bestämmer själv hur utseendet skall vara.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sipika 8 december 2011

    Och hur fortsätter man?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben