Storgrytan till många

Serverar: 8-10 portioner

En härlig gryta med olika sorters innehåll att servera när man är många runt bordet.

Ingredienser

  • 300 g fläskkött t.ex. grytbitar, bog eller skinka
  • Smör
  • 1 kyckling, ca 1 kg
  • Ca 20 smålökar
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk dragon
  • 1 msk basilika
  • 1 dl buljong
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 10-12 prinskorvar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem, några i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över i en stor gryta.
    2. Stycka kycklingen i 10-12 bitar. Skala smålökarna. Bryn kyckling och lök i smör. Lägg över i grytan. Tillsätt salt, kryddor och buljong. Låt koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.
    3. Häll spadet av tomaterna. Vispa ihop grädde och mjöl. Rör ner tomater, gräddblandningen och prinskorv i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter.
    4. Servera med kokt potatis och grönsaker.
    5. Går bra att djupfrysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben