Stort bröd med fetaost och tomatfyllning

Gott till soppa, sallad eller som brytbröd på buffébordet...

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37º
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja eller
  • flytande margarin
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Ca 5,25 dl vetemjöl special
  • 200 g fetaost, smulad
  • 8 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 4 msk hackad färsk eller 2 tsk torkad basilika
  • 1 msk av tomatmarinaden
  • Ev rosmarinkvistar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl.
    2. Platta eller kavla ut degen direkt på plåten till en kaka, ca 25 x 35 cm. Lägg på fetaosten, 8 strimlade tomater, och basilikan. Ringla över 1 msk av tomatmarinaden. Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Stick gärna i lite rosmarin.
    3. Jäs ca 20 minuter.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    5. Servera till soppa eller sallad.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (4)

    78maria 11 september 2008

    Supergott :)

    orange 6 maj 2009

    Jättegott. Uppskattades av alla mina gäster.=)

    vanillalover 5 juni 2009

    Mycket gott! Gjorde detta till min plastsons student buffé igår. Tog mej också friheten att lägga in ett foto på min ;-) Hoppas det var ok? /M

    joolil 26 juli 2012

    Himla lätt och smidigt! Blev hur gott som helst, mycket bra recept!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben