storumankakan

Serverar: 1 portioner

Suveränt god och himla nyttig;) En hel del jobb, men helt klart värt besväret!

Ingredienser

  • 230 g rumsvarmt margarin
  • 5,5 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 tsk kanel
  • 1 liter vetemjöl
  • 8 tsk bakpulver
  • 4 dl rumsvarm mjölk
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 500 g florsocker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 10 msk starkt kallt kaffe
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    Rör margarin och socker poröst. vispa ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl med bakpulver och kanel. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken. dela upp smeten i tre lika stora delar. Blanda kakao i en av dem. Grädda varje botten på bakplåspapper i en långpanna i 250 grader i mitten av ugnen i ca. 5 minuter. Stjälp upp varje botten på bakplåtspapper. Pensla papperet med vatten om det inte vill släppa från kakan. Låt bottnarna kallna medan du gör fyllningen. Rör smöret mjukt och blanda med florsocker, vanillinsocker, kaffe och kakao. Börja med en ljus botten, bred på hälften av fyllningen och lägg den bruna botten på. Täck den med resten av fyllningen och lägg på sista botten. Låt kakan vila ett tag innan den skärs upp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben