Stoutkaka

Serverar: 10-14 portioner

Det här är en riktigt chokladklassiker som får en blommig fyllig smak av mörk stout. Stout är ett mörkt öl. Våga prova!

Ingredienser

  • 1½ dl kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 3½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2½ dl mörk stout
  • 200 g margarin
  • 1 dl sojayoghurt
  • 1 msk vinäger
  • Glasyr
  • 100 g Tofulines creamy spread (sojafärskost)
  • 1 dl ovispad havre eller sojagrädde
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, 22-24 cm i diameter eller täck den med bakplåtspapper.
    2. Blanda kakao, mjöl, socker, salt och bikarbonat i en bunke. Häll öl och tärnat ,margarinen kastrull och rör om tills margarinet har smält. Tillsätt yoghurt, vinäger och den varma ölblandningen i de torra ingredienserna och häll direkt upp smeten i formen.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen 55-65 minuter. Testa med en provsticka för att se om bottnen är färdig. Låt svalna helt i formen innan den stjälps upp.
    4. Vispa upp sojafärskosten och häll ner grädden och florsockret. Bred eller spritsa ut glasyren över kakan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben