Strimmelbiffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och gott, passar både till fest och vardag

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 1 medelstor purjolök
  • 1 dl syltlök
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 dl köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1,5 msk fransk senap
  • 2 msk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skölj och strimla purjolöken. Skiva champinjonerna.
    2. Smält smöret i en låg, vid gryta, t ex traktörpanna. Lägg i köttet och låt det bryna lätt. Tillsätt purjolöken, chaminjonerna, syltlök och pressad vitlök. Låt fräsa någon minut. Pudra över mjölet, rör om och späd med köttbuljongen och grädden. Låt småkoka på medelvärme ca 5 minuter. Smaka av med senap, soja, salt och peppar.
    3. Servera med pressat potatis, pasta eller ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MosterA 13 februari 2010

    Jag följde receptet förutom kryddning. Det måste fattas vätska, eftersom jag kompletterade med ytterligare 2 dl vatten och 2 dl grädde och det var inte för mycket. Kanske 1 1/2 msk vetemjöl var för mycket? Receptet gick i alla fall att använda som bas - tycker jag. Mina favoritingredienser i övrigt.

    Pipa 13 februari 2010

    Hejsan, Det är enligt receptet, själv tycker jag att det är lagom med vätska men det är ju en smaksak hur mkt "sås" man vill ha. Hälsningar Pia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben