Strömmings-succé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Finhackandet av grönsakerna tar tid. Beräkna 1,5 timme för att göra den här rätten. Men den är god!

Ingredienser

  • 600 - 700 g strömmingfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • dill (gärna rätt mycket)
  • chilisås
  • purjolök
  • röd paprika
  • smör ellr margarin
  • ströbröd
  • 1½ - 2 dl kaffegrädde
  • Instruktioner

    Putsa filéerna och lägg ut dem med köttsidan uppåt. Salta och peppra efter behag. Skvätt ut en klick chilisås på varje filé. Stryk ev. ut den längs filéen. Lägg frikostigt med finklippt dill på varje filé. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en smord, ugnssäker form Strimla purjon och paprikan ganska fint och strö denna blandning mellan strömmingsrullarna i formen. Slå på lite av grädden, sikta över ströbröd. Sätt in i 225 grader varm ugn. Tag ut formen efter 8-10 min. och droppa ut flytande stekmargarin. Slå på resten av grädden. Grädda sedan ytterligare ca 10-15 minuter tills rätten fått fin fäg. Serveras med kokt potatis

    Kommentarer (1)

    farmoringer 14 maj 2008

    Det här var verkligen en god strömming. Mycket uppskattad av både mig och gubben...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben