Strutsägglass

Serverar: 4 portioner

Har ej smakat det, men glassen fick mycket beröm i matprogrammet Halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång, delad och urskrapad
  • ½ l mjölk
  • ½ l vispgrädde
  • 50 g honung
  • 240 g strutsäggula
  • 250 g socker
  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 1 st citron, saft
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen. Värm mjölk, grädde, honung tillsammans med vanilj. Vispa äggula och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i ägguleskummet. Allt värmes igen under noggrann omrörning till 85 grader.
    2. Tag upp det blötlagda gelatinbladet och lägg ner det i glassmassan där det får smälta under omrörning. Sila.
    3. Kyl ner snabbt. Låt svälla minst 4 tim. Mixa med stavmixer innan frysning. Frys i glassmaskin eller direkt i en frys, rör isåfall då och då. Glassen är som godast när den är färsk.
    4. Serveras med färska jordgubbar som strimlas, sockras och avsmakas med citron. Dekorera med mörk choklad, gärna formad till en struts.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben