Student: Örtkryddad kassler

Serverar: 20 portioner

Benfri kassler som skivas mycket tunt och marineras i örtkryddad vinägrettsås är både vackert och gott att servera på studentbuffén. Kasslern behöver inte tillagas. Det enda man behöver göra är att skiva den och lägga den i marinad dagen innan. Servera med fördel till den buljong- och vinägermarinerade rissalladen som också finns på min sida.

Ingredienser

  • 2½ kg benfri mager kassler
  • Marinad
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 4 dl druvkärneolja
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 dl finskuren stjälkselleri
  • 2 dl hackad persilja
  • ½ dl färsk hackad dragon eller 2 msk torkad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor med vass kniv. Lägg skivorna som taktegel på ett fat med kant. Lägg köttet tätt, men bara i ett lager på varje fat.
    2. Blanda ihop allt till marinaden och fördela den över köttet. Täck faten med plastfilm och ställ dem kallt 1 dygn. Ös köttet litet då och då. Lyft på skivorna så att marinaden också rinner ned emellan.
    3. Vid serveringen lyfts köttet bara upp med stekspade och läggs innanför kanten på ett stort, runt uppläggningsfat. Låt köttet ligga ganska tätt så håller det sig saftigt. Fyll utrymmet innanför köttet med rissalladen jag talar om i kommentaren.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben