Studentlängd

Serverar: 4 portioner

...någonting ska rätten heta... :-)

Ingredienser

  • 1 kavring ca 1 kg
  • 3 pkt Scan Hamburgerkött á 80 g
  • ½ knippe salladslök
  • Tzatziki
  • 1 stor gurka
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 burkar Kesella
  • ½ tsk svartpeppar
  • Provencalsk pastejmousse
  • 2 askar Scan Provencalsk leverpastej á 200 g
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tzatziki: Kärna ur och tärna gurkan. Blanda samman samtliga ingredienser.
    2. Provencalsk Pastejmousse: Mosa samman pastej och yoghurt, blanda i persilja och krydda.
    3. Montering: Skiva kavringen i 3 st centimertjocka skivor på längden. Lägg en skiva på ett serveringsfat. Bred ut pastejmousse och fördela hamburgerkött och sist tzatziki. Lägg på en ny skiva kavring och repetera. Toppa tårtan med finstrimlad salladslök.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben