Studentskor

Serverar: 50 portioner

En kaka som passar till det mesta.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 12 1/2 dl vetemjöl
  • 500 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • Chokladtryffel
  • 5 dl kaffegrädde
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 650 g mörk blockchoklad
  • Glasyr
  • Vatten
  • Florsocker
  • Grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen och klä små smorda aluminiumformar.
    2. Grädda i 200 grader i ca 10 min.
    3. Låt svalna. Gör under tiden chokladtryffeln. Koka upp grädden, smöret och florsockret. Smält chokladen i den varma smeten och rör tills den är slät.
    4. Knacka ur kakorna ur formarna och fyll dem med tryffel. Låt stelna i kylskåp. Blanda glasyren och bred den på kakorna.

    Kommentarer (2)

    Mistys 23 januari 2010

    Vet du varför det heter studentskor? Receptet kommer från det berömda cafeet Ofvandahls i Uppsala som sa att kvinnliga studenter är gröna utanpå men svarta av synd inuti ! Goda är dom och mäktiga så det är en perfekt "kaka på maten"

    Annette Hilding 17 november 2022

    Finemang!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben