Studentsmörgåstårta

Serverar: 8 portioner

Den funkar även på födelsedagskala och barndop. Varför den heter student vet jag inte.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 6 landgångsbröd
  • Fyllning 1
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 syrligt äpple
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 1-2 tsk curry
  • 1/2-1 dl gräddfil
  • Fyllning 2
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1/2 burk majs, 350 g
  • 2 tomater
  • Kryddkrasse
  • Garnering
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 3 hårdkokta ägg
  • 3 tomater
  • Kapris
  • Gräslök
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Hacka äggen, tärna äpplet och blanda med lök, curry och gräddfil.
    2. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Blanda med majs, hackade tomater och krasse.
    3. Kantskär bröden och lägg två efter varann till en längd. Lägg på äggfyllningen. Täck med nya bröd. Bred på tonfiskfyllningen. Täck med de sista bröden.
    4. Blanda crème fraiche och majonnäs och bred på och runt längden. Garnera med skivade ägg, tomater i klyftor, kapris och gräslök. Tryck fast persilja runt kanterna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben