Stugsistanbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Återskapat ur minnet från 80-talet, namnet kommer av att man skulle använda de sista resterna innan man lämnade stugan.

Ingredienser

  • Ett franskbröd, bergis, barkis
  • 300 g morötter
  • ca 12 svarta oliver
  • 1 burk majs, 150 gr
  • 1 citron
  • riven ost
  • färsk tomat
  • lök, gul eller röd, det som finns
  • ev. lite hackad vitlök, chili och korianderblad för en mer uppdaterad smak
  • Instruktioner

    Grovriv morot och blanda med citronjuice. Hacka gul lök och stek tills den mjuknar, använder du rödlök räcker det att skära den i tunna skivor. Hacka oliver och tomat i små bitar. Blanda alla ingredienser. Om du vill ha en lite modernare smak tillsätt hackad vitlök, chili och korianderblad. Gröp ur brödet och fyll det med röran, toppa med ost. Eller skär brödet nästan igenom, låt botten hålla ihop det, fyll röran mellan skivorna, toppa med ost. Gratinera i ugn 225 grader och ca 15 min tills osten fått färg. Skär upp brödet och servera med en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben