Suddens kålpudding

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Måste dela med mig av sambons kålpudding, det finns ingen godare! Förvisso rena kaloribomben, men den är värd varenda kalori! Bli inte avskräckta av mängden sirap, för det är den, å grädden som gör den helt oemotståndlig. Tycker man om husmanskost som den var förr - med mycket grädde å annat som man borde hålla igen på- så måste man bara pröva detta recept. Fett ;ja - men ack sååå GOD!

Ingredienser

  • 6 dl strimlad och hackad vitkål
  • 1 kg blandfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 2 ½ - 3 dl ljus sirap
  • 1-2 tsk aromat
  • Ca 50 g margarin eller smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl + 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd och aromat med 1dl mjölk, och låt svälla. Sätt ugnen på 200 grader Bryn kålen gyllenbrun i matfettet, tillsätt sirap, och låt det sjuda tills kålen blivit mjuk (ca 10 min) Blanda under tiden färsen med den svällda ströbrödblandningen,(ev mer krydda)smaka av. Rör ihop färsen med kålen när den blivit mjuk, häll blandningen i en smord ugnsform, och ställ in den i mitten på ugnen. Grädda ca 30 min Häll sedan av spadet från kålpuddingen i en kastrull.Rör ner mjölet under omrörning med grädden och resten av mjölken, under tiden den kokar upp. Smaka av om det är lagom kryddat enligt eget tycke, späd såsen om du vill ha en tunnare sås, för denna blir ganska tjock. Servera med t.ex potatis och nån grönsak samt lingon. .Ät & Njut!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben