Sufflécrépes

Serverar: 4 portioner

En god rätt som är perfekt att överraska familjen med till fredagskvällen framför tvn.

Ingredienser

  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 äggula
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk senap
  • 1 dl solrosolja el liknande
  • 2½ krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 4 msk hackad dill
  • 400 g räkor med skal
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet med mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt ägg, grädde och salt. Vispa samman och låt smeten vila ca 30 min.
    2. Grädda pannkakorna på båda sidor i en liten stekpanna eller crépepanna.Låt dem kallna. Smeten räcker till 8 st pannkakor.
    3. Blanda äggulan med citronsaft och senap till fyllningen i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Smaka av med salt, peppar och dill.
    4. Skala och grovhacka räkorna. Vänd ner dem i dillmajonäsen.
    5. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner räkmajonäsen i äggvitan.
    6. Lägg 2-3 msk fyllning på ena halvan av varje créps, vik över den andra halvan.
    7. Lägg dem på en plåt och stö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min tills de pöser upp och får fin färg.
    8. Servera en sallad till och kanske lite citron.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben