Sukiyakilax

Serverar: 4 portioner

Nyttigt och gott med smak från Japan

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1½ dl sukiyakisås
  • 3 morötter
  • 200 g champinjoner
  • 250 g haricots verts (frysta och tinade)
  • 4 salladslökar
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär laxen i tärningar. Marinera dem i ½ dl av sukiyakisåsen. Vänd runt några gånger.
    3. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär champinjonerna i halvor. Skär haricots verts och salladslöken i mindre bitar.
    4. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna med 1 msk olja. Stek laxen ca 4 min. Ta upp laxen på ett fat.
    5. Fräs morötter och champinjoner i 1 msk olja på hög värme ca 3 min. Tillsätt lök och haricots verts. Häll över resten av sukiyakisåsen. Låt koka ihop 1 min. Lägg i laxen och vänd runt försiktigt.
    6. Servera mad jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben