Surkålsdolmar (Sarma)

Recept från Jugoslavien.

Ingredienser

  • 1 surkålshuvud
  • 500 g blandfärs
  • Ris
  • Lök
  • (Vitlök)
  • Salt
  • peppar
  • Rökt sidfläsk
  • Vatten
  • 1 buljongtärning
  • Vetemjöl
  • Paprikapulver
  • Vatten
  • 1 buljongtärning
  • Instruktioner

    1. Dolmar:
    2. Vattna ur surkålen 1 timme. Skär bort stocken. Stek färs, lite okokt ris, lök och kryddor. Skär fläsket i små stavar. Lägg 2-3 stavar i kålbladet + köttfärsblandning. Överblivna blad kan hackas och läggas i botten på dolmen. Lägg dolmarna i gryta och häll på väldigt lite vatten. Lägg i en buljongtärning. Låt puttra ca 3 timmar.
    3. Sås:
    4. Bryn 2-3 msk vetemjöl och paprikapulver. Tillsätt vatten och låt koka upp. Lägg i en buljongtärning

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    maily 1 februari 2008

    Mycket gott! Min armeniska grönsakshandlare från Istanbul gör något liknande men utan rökt fläsk och utan atty bryna först. Var försiktig med salt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben