Nästan som en Choucroutê!
Ingredienser
810 g surkål
3 dl vispgrädde
2 msk paprikapulver
1 gul lök
1 msk hel kummin
500 g rimmat bogfläsk
500 g rökt fläsk
4 färska starka choriziokorvar
1 röd paprika
1 gul paprika
Instruktioner
- Strimla allt fläsk och stek i en stekpanna. Häll över i en gryta i vilken grädden och surkålen står och puttrar.
- Tärna lök och paprika och fräs det i paprikapulvret samt kumminen, häll över i grytan. Skölj gärna ur pannan med lite vatten så att allt papprikapulver kommer med i grytan. Har du små färska korvar går det utmärkt att steka på dem och lägga dem hela i grytan, annars delar man dem bara innnan man steker dem.
- Grytan kan med fördel göras en dag innan den skall serveras, det gör bara att smakerna gifter sig ännu mer.
Kommentarer (0)