Surkålsgryta-LCHF

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Nästan som en Choucroutê!

Ingredienser

  • 810 g surkål
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 1 msk hel kummin
  • 500 g rimmat bogfläsk
  • 500 g rökt fläsk
  • 4 färska starka choriziokorvar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Instruktioner

    1. Strimla allt fläsk och stek i en stekpanna. Häll över i en gryta i vilken grädden och surkålen står och puttrar.
    2. Tärna lök och paprika och fräs det i paprikapulvret samt kumminen, häll över i grytan. Skölj gärna ur pannan med lite vatten så att allt papprikapulver kommer med i grytan. Har du små färska korvar går det utmärkt att steka på dem och lägga dem hela i grytan, annars delar man dem bara innnan man steker dem.
    3. Grytan kan med fördel göras en dag innan den skall serveras, det gör bara att smakerna gifter sig ännu mer.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben