Kameran trasig därav ingen bild. Hoppas att den skall smaka ändå. Ursprung österrike.
Ingredienser
ca 1/2 kg blandfärs eller oxfärs
1 stor burk surkål
1 stor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
salt
grovmalen svartpeppar
olivolja till stekning och form
Äggstanning
3 ägg
5 dl standardmjölk
Instruktioner
- Haka gul lök, samt vitlök och fräs i den i en stekpanna. Bryn färsen i pannan.
- Skölj kålen noga under rinnande kallt vatten.
Krama ur vattnet ur kålen och bryn den i olja. Varva kål lök och färs i en ugnfast form.
- Vispa samman mjölk och ägg, vispa i salt och svartpeppar slå det över lådan.
- In i ugnen på 175 grader i cirka 1 timma.
- Servera kokt potatis eller ris till. Gärna en grönsallad. Den som vill kan gärna slå över en god soja.
Kommentarer (2)
Lätt att göra. Gott med potatis. Påminner om en annorlunda kålpudding.
Annorlunda, gott och enkelt, en rätt som jag nog kommer att göra fler gånger.