Surströmmingsklämma

Serverar: 1 portioner

Godare att äta så här än på vanligt vis.

Ingredienser

  • 1-2 ark tunnbröd, mjukt eller hårt
  • Smör till brödet
  • 1-2 kokta potatisar
  • 2-3 fileér surströmming
  • 2 msk gräddfil
  • 2 msk hackad rödlök
  • Nymald kryddpeppar
  • 2-3 tunna skivor chili
  • Instruktioner

    Öppna surströmmingsburken, helst utomhus. Koka potatisen. Smöra brödet och lägg på skivad potatis. Lägg sen på rensad eller filéad surströmming i bitar, löken, gräddfilen och krydda med chili och nymald kryddpeppar. Vik ihop om det är mjukt tunnbröd eller ät som en hård tunnbrödsmacka. Några skivor tomat är också bra till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben