Susannabullar

Serverar: 32 portioner

Bullarna bakas i engångsformar avsedda för mazariner.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • Ca 6 dl vetemjöl (360 g)
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering och pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Mandelspån
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Rör ihop ingredienserna och forma två längder. Dela dessa i 16 bitar och rulla till kulor. Lägg dem på ett fat i frysen, täck med folie. Kan förberedas långt i förväg.
    2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt 4 dl mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa på dragfri plats 30 min under duk.
    3. Arbeta sedan in smör, socker och ägg samt sist mjöl, börja med 5 dl av mjölet. Det tar en stund att arbeta samman ingredienserna men överarbeta inte degen. Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl. Ställ ut mazarinformar på plåt.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den på hälften. Rulla ut och dela varje rulle i 16 delar. Forma till bollar och lägg i formarna. Ta fram smörkulorna och tryck ner en i varje bulle.
    5. Jäs bullarna väl, det tar 40-50 min. Värm ugnen till 250° medan bullarna jäser. Tryck ner smörkulan med en mjölad tesked. Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda 8-10 min mitt i ugnen.

    Kommentarer (3)

    begeanka 3 oktober 2008

    Tog mig friheten och laddade upp en bild. ;-)

    Lucas011 1 februari 2010

    Och vad har man mjölken till??? Mvh Jenny

    carnis 4 juli 2010

    Fantastiskt goda bullar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben