Susies braspannemums

Serverar: 16-20 portioner

En snabb och mumsig tårt-liknande kaka blir det av den här satsen med ingredienser som man brukar ha hemma. Fyllningen blir vad som finns till hands. I en skål bredvid bjuds vaniljglass som fått mjukna lite i rumstemperatur före serveringen, vispad grädde eller vaniljsås. Susie är skånska och braspanna är det skånska ordet för långpanna, vilket du förstår när du läser receptet.

Ingredienser

  • 4 ½ dl strösocker
  • 6 ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Rikligt med bär och eller fruktbitar
  • Garnering
  • 75 g smör
  • 3/4 dl strö, pärl- eller råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 °.
    2. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Rör ner vetemjöl. Bred ut smeten i en långpanna som täckts med bakplåtspapper.
    3. Fördela den fyllning du har till hands, hyvla över tunna skivor smör med osthyvel och strö på rikligt med socker.
    4. Ställ in plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175°. Grädda 20-30 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i ca 16 rutor. Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben