Svampdolmar

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 1/2 dl krossade korngryn
  • 4 blad savojkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 hg svamp, gärna trattkantareller
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 dl riven stark ost
  • Instruktioner

    Koka korngrynen i drygt dubbla mängden vatten och lite salt ca 15 minuter. Förväll fyra fina savojkålblad ett par minuter i kokande vatten och skär bort lite av den grova bladnerven. Skär svampen i mindre biatr och stek i panna utan matfett. När det mesta vattnet kokat in, tillsätt lite smör och den hackade löken samt timjan. Stek 5- 10 minuter. Rör ner de kokta korngrynen, smaksätt med salt och peppar. Ta pannan från värmen och rör ner riven ost. Fördela fyllningen i savojkålen och rulla ihop till en dolma med invikta kanter. Förslut eventuellt med tandpetare. Lägg i en smord ugnssäker form och täck med folie. Ugnsbaka cirka 20 minuter i 200 graders ugnsvärme.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben