Ett gott sätt att piffa upp färsbiffar med torkad svamp.
Ingredienser
Ca 500 gr nötfärs/blandfärs
1 ägg
4 dl grädde
1-1/2 dl torkad smulmixad svamp t.e.x trattkantareller
Kalvfond
2 dl vatten
Salt
Peppar
Maizena eller mjöl till redning
Instruktioner
- Blanda samman ägg, 1/2 dl grädde. färs, 0,5 dl svamp och kryddor till en smet och stek dessa. Vispa ur pannan med kalvfonden och vatten och lägg över i en gryta/traktörpanna.
- Gör en brunsås av skyn, grädden och resten av den torkade svampen och låt puttra i 10-15 min. Red av med maizena mjöl till önskad konsistens.
- Servera med kokt potatis
Kommentarer (1)
Hej nu är lunchen avklarad och det var jätte gott vilken god smak av trattkantareller kommer att göra om dom tack för receptet anders 5 poäng monica