Svampfärsbiffar

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gott sätt att piffa upp färsbiffar med torkad svamp.

Ingredienser

  • Ca 500 gr nötfärs/blandfärs
  • 1 ägg
  • 4 dl grädde
  • 1-1/2 dl torkad smulmixad svamp t.e.x trattkantareller
  • Kalvfond
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Maizena eller mjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ägg, 1/2 dl grädde. färs, 0,5 dl svamp och kryddor till en smet och stek dessa. Vispa ur pannan med kalvfonden och vatten och lägg över i en gryta/traktörpanna.
    2. Gör en brunsås av skyn, grädden och resten av den torkade svampen och låt puttra i 10-15 min. Red av med maizena mjöl till önskad konsistens.
    3. Servera med kokt potatis

    Kommentarer (1)

    monicadanell 13 februari 2010

    Hej nu är lunchen avklarad och det var jätte gott vilken god smak av trattkantareller kommer att göra om dom tack för receptet anders 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben