Svampjansson

Serverar: 4 portioner

En variant på jansson , mycket god.

Ingredienser

  • ½ -1 l svamp eller 2-4 dl djupfryst
  • 2 gula lökar
  • 2-3 msk olja eller smör
  • 10 medelstora potatisar
  • 2 msk gräslök
  • Ca 4 dl grädde eller gräddmjölk
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka svampen i små bitar och fräs den i olja. Smaksätt med salt och peppar. Finhacka löken och fräs en lätt på svag värme. Skala potatisen och skär den i strimlor eller riv den grovt. Skölj potatisen och låt vattnet rinna av.
    2. Lägg hälften av potatisen på botten av en smord ugnssäker form. Bred ut svampen ovanpå, sedan löken och den finklippta gräslöken. Täck alltsammans med resten av potatisen.
    3. Smaksätt grädden lätt med lite salt och häll den över ingredienserna i formen. Strö riven ost över. Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 1 timme.

    Kommentarer (1)

    imminn 14 maj 2011

    Hej! Detta verkar jättegott, men jag undrar vad har du använt för svamp och går det även att använda färskpotatis? Jag lovar att återkomma med bedömning när jag gjort den. MVH Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben