Svampkrustader

Jättegott småplock som passar bra på buffébordet eller till en drink.

Ingredienser

  • ½ paket bacon
  • 150 g svamp
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • en skvätt ljus lageröl
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 24 små krustader
  • Persilja
  • Instruktioner

    Knaperstek baconskivorna (gärna i mikro på hushållspapper) och torka på hushållspapper. Skölj svampen och dela i centimeterstora bitar. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör och en skvätt öl. Röran ska vara gyllenbrun. Krydda med salt och peppar. Rör ner grädden och låt koka 5 minuter. Värm under tiden krustaderna. Fyll dem med svampröra och toppa med en nypa söndersmulad bacon. Lägg upp krustaderna på ett stort fat och garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben